Vele thema’s zijn aan bod gekomen: van duurzaamheid tot democratie en van vertalen tot dromen. Een sfeerimpressie is hieronder terug te vinden, voor een volledig overzicht verwijzen we je graag door naar onze Facebook pagina.

Van Utopie naar Actie

Totale uitroeiing van armoede, iedereen gezond drinkwater en mannen en vrouwen overal ter wereld gelijke rechten. Geloof jij dat dat kan? Maar door wie worden deze toekomstplannen eigenlijk gesmeed? En wat zie je er om je heen van terug? Hoe wordt abstract geleuter over de ganze aardbol concreet in Nederland, in Amsterdam, bij jou op de universiteit? Kairos ging op onderzoek uit!

Van nar tot cabaretier

Op de elfde februari was het tijd voor een kakelverse interdisciplinaire avond met diverse sprekers. Deze editie stond in het teken van humor en cabaret in relatie tot de rest van de samenleving. Een avondje cultuurkritiek, maar dan door de satirische bril!

Haast je langzaam!

Met de eerste avond van het 2015-2016 seizoen Kairos vonden we het de hoogste tijd om het te gaan hebben over.. tijd! Soms verschijnt het als je beste vriend, vaak tikt het voorbij als grote vijand. We hebben allemaal deadline volle leventjes, maar word jij geleefd door je agenda? Of neem je ook de tijd en heb je de aandacht om tot de goede keuzes te komen?

Bezit het Onzichtbare

Bezitten wat je niet kunt bevoelen. Hoe wenselijk is het dat bedrijven het alleenrecht claimen op ideeen? Hoe ging de bescherming van ideeën er in vroeger tijden aan toe? En wat is een octrooi eigenlijk precies?

Vaarwel en Welzijn

De maand maart was kairosloos geweest, maar op 7 april waren terug met een nieuwe interdisciplinaire avond! Ditmaal: ‘Vaarwel en welzijn’, over het proces van rouwen en vormen van verwerking voor en na verlies.

Gefaald

Donderdag 9 februari 2017 verdiepte Kairos zich in het fenomeen falen. Wat is falen? Waarom zien we iets eigenlijk als falen? Wat kun je er (niet) mee?

How to Build a Movement

Op 8 december presenteerde Kairos in samenwerking met Future Planet Actions de workshop “How to Build a Movement”. We leerden over onszelf, de ander, en prettige manieren om onderdeel te zijn van een grotere beweging. 

De Vertaling

Dit keer dook Kairos in de wereld van het vertalen. Elke dag lees je wel iets dat vertaald is of zoek je zelf je toevlucht tot google-translate. Maar het woord dat zo’n machine uitspuugt heeft bijna altijd een net iets andere betekenis of sfeer dan je zocht. Welke keuzes maak je dan? En hoe doen vertalers dat?

Misleid?

16 maart. Het was de dag na de verkiezingen. De dag van de grote ontknoping, waarop de gesponsorde politieke campagnes niet meer in onze Facebook tijdlijn voorbij kwamen. Genoeg redenen voor een avond over feiten en retoriek in de politiek.

Absurd?!

13 april was er een heel speciale theaterspecial van Kairos, want we waren dit keer in de theaterzaal van CREA te vinden. Het ging over: theater en filosofie. We zagen het niet alleen terug op de planken, maar hoorde ook over de filosofie erachter.

Land Grabbing

Land grabbing appears in many different shapes: land for palm oil or bio fuel, but also for tourism and industrial parks. We learned about foreign direct investments in agricultural lands. Together we discussed the effects of our globalized food system on local communities.

Kairos in Beeld

Kairos slaat een nieuwe weg in. Voor het eerst in de geschiedenis van Kairos ervaren we de avond door de ogen van een ander. Kairos opent het nieuwe jaar met een kleine avond waarin jonge filmmakers hun werk presenteren. Een nieuw medium biedt nieuwe perspectieven en geeft actuele thema’s op een andere manier vorm. Na…

Kairos Liegt!

Kairos Liegt! https://www.facebook.com/events/701789503526301/ Donderdag 25 april, 19:45, Crea, Amsterdam De kunst van het liegen. Wie bezit de gave om te bedriegen, illusies te creëren en de ander in de waan te laten? En hoe weet je of en wanneer je zelf om de tuin geleid wordt door medemensen, de media of jezelf? De volgende Kairos-avond…