Kairos vormt het platform voor én door studenten, om kritisch te kijken naar onze rol in de wereld om ons heen. Interdisciplinaire dialoog en een bottom-up aanpak staan hierbij centraal. Dat betekent dat we verschillende disciplines samen brengen, en we altijd beginnen bij de student zelf. Want alle grote thema’s in de wereld – van democratisering tot duurzaamheid – kunnen terug worden vertaald naar jouw eigen rol.

Hoe gebeurt dat? Door middel van avondvullende programma’s in altijd een ander jasje: met CREA als podium wordt er ruimte geboden aan debat, discussie en dialoog. We hebben sprekers verwelkomd uit de geleerde én de geleefde wereld. Van journalisten, tot filosofen, tot professoren. Van actrice tot dominee, van activist tot politicus. Het bestuur vormt hierin de vaste kern: zij zetten  elke twee maanden een nieuw programma neer met een actueel thema waarin het maatschappelijke wordt vertaald naar het persoonlijke. Want onderwerpen die ertoe doen, verdienen ook de ruimte om te denken, te dromen en te doen.

Nieuwsgierig? Zie avonden voor een impressie van alle kairotische onderwerpen, kom met ons in contact, en blijf op de hoogte via onze Facebook.

cover