How to Build a Movement

Op 8 december presenteerde Kairos in samenwerking met Future Planet Actions de workshop “How to Build a Movement”. Lucas van der Zee, Lieke Moonen, Vita Sligter en Axel Hirschl ontwikkelden voor de UvA het vak “Future Planet Actions”. Inzichten uit dit vak verwerkten zij tot een workshop waarbij jouw idealen de basis vormen voor beweging.

De avond was een uitnodiging om op papier te krijgen waar jij graag voor zou willen staan. Hierover gingen we met elkaar in gesprek, waarbij we probeerden anderen te overtuigen en een beweging te organiseren. Wat ontstond er? Consensus én conflict? Sommigen sloten zich aan bij een buur en hielpen andere ideeën verder vorm te geven, maar anderen hielden voet bij stuk en zagen mogelijkheden om anderen achter zich te krijgen.

Door zo’n politiek proces te ervaren werden we uitgedaagd om niet alleen stil te staan bij onze eigen idealen, maar om deze samen met anderen vorm te geven. We leerden over onszelf, de ander, en prettige manieren om onderdeel te zijn van een grotere beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *