Van Utopie naar Actie

Met de eerste avond van het 2015-2016 seizoen Kairos vonden we het de hoogste tijd om het te gaan hebben over.. tijd! Soms verschijnt het als je beste vriend, vaak tikt het voorbij als grote vijand. We hebben allemaal deadline volle leventjes, maar word jij geleefd door je agenda? Of neem je ook de tijd en heb je de aandacht om tot de goede keuzes te komen?

Op 15 oktober hadden we het over de twee Griekse goden die van oudsher met tijd worden geassocieerd: Chronos en Kairos. Als tegenhanger van de lineaire tijd van Chronos staat Kairos voor de tijd die er toe doet. Met andere woorden: het moment om het anders te doen, om tot vernieuwing te komen, om geïnspireerd te raken. Het was tijd om bij die ándere tijd stil te staan!

Vol trots konden we aankondigen dat we o.a. Joke Hermsen kwam spreken! Zij is schrijfster en filosoof en heeft het boek ‘Kairos: een nieuwe bevlogenheid’ geschreven. Daarin houdt zij een hartstochtelijk pleidooi voor dat wat doorgaans met Kairos geassocieerd wordt: creativiteit, aandacht en het creëren van iets nieuws. Ook wij raakten bevlogen, want naast het verhaal was er ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *